ПОЧЕТНА
О КОТРАЖИ
О ШКОЛИ
ПОПИСИ
РОДОСЛОВИ
ОКОЛНА МЕСТА
РАЗНО
КОНТАКТ

Share  

ПАВЛОВИЋИ - ЂОРЂЕВИЋИ И НЕШОВИЋИ

 У књизи Насеља и порекло становништва погрешно је написано да фамилији Петковић припадају Ђорђевићи и Аћимовићи. Као што се може видети у родослову Раденковића, Петковићи су установљени рођењем Петка Аћимовића рођеног 1818. године, а Аћимовићи воде порекло од Петковог оца Аћима. Према томе, тачно би било да је написано да фамилији Аћимовић припадају и Петковићи. Ђорђевиће иако је вероватно да су у блиском сродству са Раденковићима морамо да посматрамо посебно јер се то сродство не може утврдити.
     Први познати предак данашњих Ђорђевића је Павле. У почетку им је кумовао Обрад Еремић из Влакче (родоначелник данашњих Еремића и Орадовића - Катранџија ), кумство су наставили његови синови Обрадовићи. Синови Ђорђа од кога потичу Ђорђевићи су променили кумство. Једино су Евта и његов син Живоин Евтић до гашења лозе задржали старо кумство.
      Живоин Евтић је погинуо 1876. године у Српско-турском рату. За собом је оставио две ћерке (једна је умрла по рођењу). По његовој смрти жена Милица се преудала, у кућу је довела Софронија Нешовића из Каменице или Рамаће и са њим основала Нешовиће. Једини преостали потомак Живоина Евтића, ћерка Живана, удала се 28.1.1890. године за Љубомира Крсмановића из Малог Шења.    

РАДЕНКОВИЋИ - ДАНАС ПЕТКОВИЋИ, (Ј)АЋИМОВИЋИ И ИВАНОВИЋИ

Дошли су од Сјенице после устанка. Славе св.Николу.
     Стари кумови су им Павловићи из Влакче а у новије време Младеновићи из Маслошева и Живковићи из Страгара.

     

 

 

 

 

Назад